MEGALAKULT 69 FŐVEL, AZÓTA ÚJABB CSATLAKOZÓKKAL 92 FŐRE BŐVÜLT A NEMZETI PEDAGÓGUS KAR INTÉZMÉNYVEZETŐI TAGOZATA

TISZTELT GOSZ TAGSÁG! Tisztelt Intézményvezető Kollégák!

A 2014. 11.08-i a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlése jóváhagyta az Intézményvezetői Tagozat megalakulását 25 fős választmánnyal. Az intézményvezetői tagozat azóta 69 főre nőtt.

A Nemzeti Pedagógus Kar Intézményvezetői Tagozat választmányának tagjai közül rövid lista az általunk is régről ismert nevek az alapítok köréből:

Veres Pál NPK intézményvezetői tagozat 1. képviselő (elnöki posztra javasolt)
Dr. Puszter Bernadett NPK intézményvezetői tagozat 2. képviselő (alelnöki posztra javasolt)
Horváth Attila;
Horváth Péter NPK elnök;
Huszárné Kádár Ibolya;
Dr. Lukács Lajos;
Porogi András;
Schultz Zoltán;
Dr. Szebedy Tas GOSZ elnök;
Tóth Tamás;
Varga Istvánné;

A tagozat képviselője Veres Pál, a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatója, ő a vezetői tagozat elnökjelöltje. A megalakult intézményvezetői tagozat első éves programját előkészítő összejövetele 2014. nov. 27-én csütörtökön került megrendezésre az OPKM dísztermében. A tagozat megalakulásának munkájában személyesen részt vett Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is.
Az alapító tagság már 69 főre bővült, a továbbiakban a megyei tagszervezetek megalakulását várjuk.

A létrejött Intézményvezetői Tagozat Országos Választmánya két kiváló szakembert javasol a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségének az intézményvezetői tagozat elnöki és elnökhelyettesi feladataira, Veres Pált elnöknek, aki az Arany János Tehetséggondozó Program elnökeként állandó egyeztető partnerként ismert a minisztériumban, és Dr. Puszter Bernadettet jogi szakértelemmel és általános iskolai szakértői tapasztalattal rendelkező elnökhelyettesnek, mind a ketten a GOSZ-nak is aktív tagjai.

A GOSZ 2014. évi közgyűlés és konferencia decemberben rendezvényén a Városmajori Gimnáziumban a vezetői tagozattal való együttműködés lesz az egyik fő program pont, ahol felszólal Horváth Péter, Veres Pál és Dr. Puszter Bernadett is a 2015-ös tervekről.

Ezen a konferencián Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony is eljön, hogy ismertesse a KLIK átalakításának ágazati terveit, és a köznevelés fejlesztés várható irányait.

Váratlanul érkezett a hír, hogy Hanesz József Úr, a KLIK megbízott elnöke váratlan fontos elfoglaltsága miatt lemondta a konferencián való konzultáción a részvételét, titkársága tájékoztatása szerint elnök úr helyettesítésére nincs lehetőség.

Örömünkre Brassói Sándor főosztályvezető úr elvállalta , hogy a konferencián előadást tart a 2011. évi CXC. köznevelési törvény módosításáról.

Dr. Szebedy Tas elnök, GOSZ

Galéria: