Segítség a felhasználóknak és látogatóknak

Próba galéria

A képek feltöltéséhez "Írás" típusú tartalmat kell választani. Ha egyszerű tudósításról van szó, melyhez 1 db képet akarunk csotolni, akkor az az írás címe alatt megjelenő felöltő mezőnél kell "betallózni" és feltölteni. A továbbíiakban megírni a cikket, ahogy szoktuk.

Ha csak képeket akarunk galériaszerűen bevinni, akkor vagy írunk el szöveget vagy nem - a feltöltési lehetőség a szövegszerkesztő alatt jelenik meg.

Ugyanaz a helyzet a hang file-lal. Annak feltöltése is alul lehetséges.

RSS használata a GOSZ honlapon

Az RSS-t gyakran frissülő webhelyek használnak, az oldalon megjelenő új tartalom (cikkek, bejegyzések, fórum) rövid összefoglalójának terjesztésére. Azt jelenti, a látogatóknak nem kell minden alkalommal végigböngészni 3-5-10 webhelyet az ott előforduló új információkért, hanem ezekről értesülnek levelezőrendszerükben (melyet feltételezhetően megnéznek legalább annyiszor, mint otthon a kapualjban a postaládát).

Az új GOSZ-honlap - regisztráció, tartalombevitel

Bevezető

Az új DRUPAL honlap használatba vételét általában oktatás előzi meg, mely lényegében az alábbiak szemléltetésére, kipróbálására szolgál. Kéretik elolvasni, belépőül az oktatásra! Ha nem igényeltek, akkor az első lépések e leírás alapján végrehajthatók.

Alapismeretek

Az új GOSZ honlap egy szabadon felhasználható, a szerveren futó ún tartalomkezelő rendszerre (CMS - az angol rövidítésével) épül.
Többféle cms van; ennek a neve DRUPAL.

A kapcsolat űrlap használata

A honlapon az "Információ" --> "Kapcsolat" menüpontban a látogatók (tagok, érdeklődők) levelet írhatnak a Szövetségnek. Lehetőség van ezen az ún. "contact form"-on, hogy kategóriák közül választva közvetlenül az illetékeshez kerüljön a jelzés. Természetesen mindegyik "hivatalból" eljut a GOSZ vezetéséhez is, de pl. a webhelyészrevételek (technikai hibák) témájában nem onnan érkezik a válasz.
GOSZ munkatársaknak

Megújul a GOSZ-honlap!

Üdvözöljük a Gimnáziumok Országos Szövetségének új, DRUPAL alapú weboldalán!

Új honlapunk készítésének célja, hogy a nyílt forráskódú, szabad, ingyenes tartalomkezelő rendszer által a Szövetség közleményei, állásfoglalásai, programjai és felhívásai a lehető leggyorsabban, egyszerűen, egy e-mail megírásánál nem több ismeretet igénylő módon kerüljenek nyilvánosságra az előre beállított tartalomtípusok segítségével.