Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony elfogadta, Hanesz József, a KLIK megbízott elnöke váratlan fontos elfoglaltsága miatt lemondta december 3-án meghívásunkat a 2014. december 5-én rendezendő GOSZ éves konferenciára

Szeretettel meghívjuk a Gimnáziumok Országos Szövetsége tagságát a 2014. december 5-én 10.00 órakor kezdődő közgyűlés és konferencia programunkra.
Az elmúlt két hónap fontos eseménye, hogy a Köznevelési törvényben az egyeztetés lehetőségére kiemelt partner, a Nemzeti Pedagógus Kar, és annak Intézményvezetői tagozata megalakult. Az alapítók jelentős köre a GOSZ-nak is tagja. A szakmai munka egyik fontos kérdése a GOSZ és a NPK Intézményvezetői tagozatának stratégiai együttműködése lesz. Ezért a konferencia e két szakmai körének közös részvételével kerül megszervezésre.

A konferenciánk a központosítás szakmai és finanszírozási hatásainak évek óta megválaszolatlan kérdéseivel változatlanul a 2015-től előttünk álló középtávú feladatokra keresi a válaszokat.

Két éve szeretnénk meghívni olyan előadót, aki a hétköznapi, gyakorlati jellegű kérdésekre tud válaszolni. Örömünkre a Pölöskei Anna köznevelésért felelős helyettes államtitkár asszony felkérésünkre részt vesz a konferencián.

Tervezett témáink:

• A GOSZ és a NPK Intézményvezető Tagozatának stratégiai együttműködése
• Közoktatás fejlesztési stratégia
• A KLIK újjászervezése
• Az intézmények profiltisztítása (a gimnáziumi képzés keretei)
• A tanári munka értékelése, az előmenetel gyakorlati kérdései
• Az intézményvezetők helyzete, szerepe a megváltozott környezetben
• Az egyetemi továbbtanulás kérdései

A részletes programot és időbeosztást hamarosan megküldjük.
A konferencia további témaköreihez felkérjük Hanesz József urat, a KLIK új elnökét, és a pedagógus és vezetői munka formálódó értékeléséről Thaisz Miklós urat, az EMMI Köznevelés-fejlesztési főosztályának főosztályvezetőjét előadásra.

Kérem, folyamatosan figyeljék a honlapon a megjelenő információkat.

A konferencián való részvétel ingyenes, az ebéd a GOSZ tagsággal rendelkező intézményenként 2 személy számára ingyenesen biztosított.
A létszám kalkulációja érdekében tisztelettel kérünk visszajelzést 2014. november 27-ig
A részvételi szándék és létszám visszajelzést a gosz.infok@gmail.com várjuk.
Budapest, 2014. november 10.
Dr. Szebedy Tas
elnök