Köszönetet mondunk a tisztelt előadóknak a 2014 december 5-i találkozón való részvételért.

Tisztelt Kollégák!

Komoly szakmai vélemény megfogalmazása, pozitív aktivitás és példamutató fegyelem jellemezte a 2014. december 5-i GOSZ és NPK Intézményvezetői Tagozat közös konferenciát.

Négy fontos kérdésben hoztunk határozatot:

  1. A vezetők számára a mesterpedagógus feladat és besorolás más, nem a tanított szakok szerint értékélt pedagógusokra jellemző szakmai elbírálás útján kell, hogy megvalósuljon. Erről részletes anyagot közöl hamarosan Porogi András igazgató úr.
  2. A GOSZ szervezeti szinten stratégiai együttműködést vállal a Nemzeti Pedagógus Kar Intézményvezetői Tagozatával. Ezúton is felhívjuk a GOSZ tagok figyelmét, csatlakozzanak egyénileg az NPK Intézményvezetői tagozatához, ehhez az NPK honlapján található a csatlakozási nyilatkozat.
  3. Nem tartjuk elfogadhatónak azt, hogy intézményvezetői tagozatként vezetői és a pedagógus béreket érintő kérdéseket nincs jogunk, és nem feladatunk érdekképviseletként véleményezni, arra javaslatokat tenni.
  4. A GOSZ és az NPK Intézményvezetői Tagozat jelenlévő képviselői elutasítják és egyhangúlag kérik megváltoztatni azt a rendeletet, amely szemben állva a 326-os kormányrendeletben megfogalmazott, vívmányként elkönyvelt értékálló pedagógus bérelemelés alapját a mindenkori minimálbér helyett évenként rendeletben kívánja meghatározni.Ezzel a minimálbértől való elválasztást kezdeményező megoldással, a szakma képviselői egyhangúlag nem értenek egyet.

A határozatokat a résztvevők elsöprő többséggel támogatták.

Köszönjük az aktivitást.

2014. december 5.
a GOSZ elnök, és az NPK elnök nevében