A GOSZ megújítja köznevelési területen aktívitását

Tisztelt Kollégák!

Az új köznevelési törvény (2011. évi CXC. törvény - a nemzeti köznevelésről)a szakmai civil szervezetekkel való egyeztetés számára egyértelműen új fórumot teremtett. A korábbi szakmai egyeztetések helyett az ágazati irányítókkal való egyeztetés lehetősége a Nemzeti Pedagógus Kar számára ad lehetőséget a szakmai kérdésekben áttekintést adó találkozásra.
A GOSZ választmánya ezért stratégiai partnerséget kezdeményez a Nemzeti Pedagógus Kar szervezetével. Szerencsés egybeesés, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter igazgató úr, Gosz Választmányi tag, és válaszmányi tagjaink állami fenntartású intézmények élén álló vezetőként alapjogon tagok a Nemzeti Pedagógus Karban.
Örömmel tájékoztatom a GOSZ tagságát, hogy megalakult a Nemzeti Pedagógus Kar vezetői tagozata, melybe a csatlakozáshoz a GOSZ vezetői számára az írásbeli jelentkezési nyilatkozaton kívül nincs más teendő. Hamarosan a GOSZ(Gimnáziumok Országos Szövetsége) és az AIIOSZ (Általános Iskolai Igazgatók Országos Szövetsége) és több vezetői szervezet aktív alapítóival hivatalosan is megjelenik a Nemzeti Pedagógus Kar vezetői tagozata, amellyel stratégiai együttműködést köt a GOSZ választmány is. A 2014-ben szervezendő GOSZ konferencián az ágazati irányítókat közösen hívja meg beszélgetésre a GOSZ vezetősége és a Nemzeti Pedagógus Kar Vezetői Tagozatának alapítói köre. Reményeink szerint új lehetőség nyílik meg a korábban elakadt szakmai egyeztetések előtt.
A konferencia és közgyűlés tervezett időpontja a meghívottak javaslata alapján 2014. december elején várható.
Tervezett témák:
- A KLIK szervezete, hibajavítás, finomhangolása
- A Nemzeti Pedagógus Kar és Vezetői Tagozatának tervei 2015-re
- Az NPK Vezetői Tagozat együttműködés a GOSZ szervezetével
- A pedagógus értékelés, mi várható 2015-től?
- Vezetői életpálya, mestertanár és kutató tanár fokozat feltételei
- Köznevelési jövőkép és a diákok (jövő nemzedék) érdekei

2014. október (elnök)

Kérjük azokat a GOSZ tag vezető kollégákat, akik szívesen részt vesznek saját megyéjükben a vezetői tagozatok helyi szervezetének kialakításában, keressék a Nemzeti Pedagógus Kar honlapján a információkat. Innen letölthető csatlakozó nyilatkozatukat. Kitöltve küldjék el a NPK titkárságára.
Cím:
Nemzeti Pedagógus Kar
Cím: 1085 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40. I.em.8.
Tel.: (+36-1) 323-5527
Mobil: (+36-30) 789-1859
E-mail: nemzetipedkar@nemzetipedkar.hu
Munkatárs: dr. Kurucz Zsuzsanna
Email: kurucz.zsuzsanna@nemzetipedkar.hu

Galéria: