Közlemény

A GOSZ megújítja köznevelési területen aktívitását

Tisztelt Kollégák!

Az új köznevelési törvény (2011. évi CXC. törvény - a nemzeti köznevelésről)a szakmai civil szervezetekkel való egyeztetés számára egyértelműen új fórumot teremtett. A korábbi szakmai egyeztetések helyett az ágazati irányítókkal való egyeztetés lehetősége a Nemzeti Pedagógus Kar számára ad lehetőséget a szakmai kérdésekben áttekintést adó találkozásra.

GOSZ konferencia júniusban lesz

Tisztelt Gimnáziumok Országos Szövetsége Tagintézményei!
Kedves Igazgató Kollégák!

Hosszasan terveztük a GOSZ szokásos éves közgyűlésének és szakmai konferenciájának programját. Szerettünk volna az ágazati, különösen a központosított rendszer pillanatnyi helyzetének elemzésére, (Eötvös tanári közösségének nyílt levele) a központosított jövő lehetséges megoldási útvonalának kijelölésére felelős ágazatirányítási vezetőt, a döntéshozói kör érdemi képviselőjét felkérni beszélgetésre.

A GOSZ 2011. évi közgyűlésének és konferenciájának időpontjáról

Tisztelt Igazgató Kollégák! Tisztelt GOSZ Tagok!

A Gimnáziumok Országos Szövetsége választmánya a választások óta folyamatos munkát végez és figyelemmel kíséri a közoktatás egészét érintő törvényi változásokat. Véleményünk megjelenik a közvéleményt is érintő szakmai diskurzusban.

Év vége felé...

Tisztelt Kollégák!

Amint azt említettem és a közgyűlés is támogatta kezdeményezésünket, szeretnénk csatlakozni a Közoktatási Munkáltatók Országos Szövetsége tevékenységéhez, melynek elnöke, képviselője Dr. Pataki Mihály kollégánk.

Tatai Tóth András benyújt törvénymódosítást az Oktatási törvényhez

Tisztelt GOSZ Tagiskola Igazgató Kollégák!

Tatai Tóth András országgyűlési képviselő, a Parlament oktatási bizottságának elnöke szakmai szervezetek véleményét kérte törvénymódosítási javaslatához. Körlevélben kiküldtük a tagoknak a módosítás szövegét, kérjük észrevételeiket a titkarsag@vmg.sulinet.hu címre küldjék el.

Tartalom átvétel